Boka psykoterapi i Stockholm

Känner du att du vill gå på psykoterapi i Stockholm? Du som vill gå psykoterapi i Stockholm, du kan vända dig till Familjeterapeuterna Syd för en remiss. Det finns idag flera metoder som går att använda för din psykoterapi. Vilken du ska gå, det bestämmer du själv, tillsammans med din psykolog eller din psykoterapeut. Bland de metoder som finns har du dessa:

  • PDT
  • KBT
  • IPT

Dessutom erbjuds par- och familjeterapimetoder som Emotionell Focused Therapy EFT, Integrative Behaviorial Couple Therapy IBCT, Systemisk Terapi och Lösningsfokuserad Terapi.

I Stockholm kan du gå på psykoterapi

Om du känner att du behöver hjälp, så kan psykoterapi i Stockholm vara det du behöver. Det finns som sagt flera olika metoder som passar olika bra för olika besvär och mående. Du som vill nå insikter om dig själv, på djupet, du kan testa att gå PDT. Denna metod är även bra vid depression, ångesttillstånd, somatiska symtom och ätstörningar.

En annan metod, det är KBT. Det är en behandlingsform som har ett målorienterat fokus. Du sätter då upp mål tillsammans med din terapeut, samt försöker sedan nå dessa.

IPT fokuserar primärt på relationsproblem. Du får då bland annat hjälp med att visa de känslomässiga reaktioner som relationsproblemen orsakar,

Boka tid hos en psykoterapeut

Om du vill få hjälp med en eller flera saker och känner att psykoterapi i Stockholm är något för dig, då kan du med fördel boka in det, privat, utan att få remiss. Du kan läsa mer om hur det går till via Familjeterapeuterna Syds hemsida. Där kan du även läsa mer om de olika behandlingsmetoderna.